Erwin

Hans

Dennis

Koen

"Ik was helemaal in de ban van de vette rocksounds...."

Als klein ventje van een jaar of tien begon mijn passie voor muziek snel te groeien. Ik was helemaal in de ban van de vette rocksound uit de eighties (bijvoorbeeld Bon Jovi, Van Halen, Scorpions). Vanaf dat moment heb ik altijd al voor ogen gehad om hier zelf wat mee te doen.

Nadat ik als puber in aanraking kwam met een aantal plaatselijke bandjes werd ik alleen nog maar meer getriggerd. Zonder verdere toestemming van mijn ouders (dat doe je als puber) kocht ik op mijn 17e mijn eerste elektrische gitaar en een klein versterkertje om lekker te kunnen scheuren. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan en was ik in mijn vrije tijd alleen nog maar aan het oefenen.

Na een half jaartje van zelfstudie belande ik al snel in mijn eerste echte band (Megapixel). Met deze 4-mansformatie werd na intensief repeteren in een aantal lokale kroegen en gelegenheden opgetreden. Fungerend als slaggitarist ontwikkelde ik mij snel verder en kreeg hierdoor tevens mijn eerste podiumervaringen.

Na anderhalf jaar verder te zijn, begon mij het te jeuken om mij ook te gaan richten op het solowerk. Vanaf dat moment was het tijd om stappen te gaan maken. Al snel kwamen er, in de jaren die daarop volgden, allerlei muzikale projecten voorbij, waarbij ik mijzelf alleen nog maar verder heb kunnen ontwikkelen. Mijn eigen stijl en sound zijn dan ook kenmerkend voor mij als gitarist.

Daarna heb ik in begin 2012 met enkele andere muzikanten de band Echt Wel! opgericht. Na een hele leuke en leerzame tijd hier te hebben gehad, kwam de Moeflons Feestband op m’n pad.

Ik als “eenvoudige boerenlul” heb mijn draai snel weten te vinden binnen deze band. Dat kan natuurlijk ook niet anders als je kijkt naar de andere gezellige en doorgewinterde muzikanten binnen deze formatie. Ik heb het dan ook, als “benjamin” van de band, ontzettend naar mijn zin. Van dampende ritmes, swingende slagjes tot aan gierende en gevoelige solo’s….. dat is gewoon machtig mooi om te doen.

Ik hoop jullie snel te zien bij een van onze optredens!

VOLG & LIKE ONS OP MEDIA